TUĞÇE YILDIZ MAKEUP ARTİST • ANKARA • 0312 963 1343

Smoky Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Smokey Eye

Smoky Göz Makyajı Nasıl Yapılır? Smoky göz makyajı özellikle gece makyajlarında çok tercih edilen, gözleri ön plana çıkaran, pek çok insanın favori göz makyajıdır. Peki smokey makyaj nedir, nasıl yapılır?

Öncelikle bir kaç tüyo vermek isterim...
  • Dumanlı göz makyajında gri ya da siyah kullanmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine kızıl kahve tonları, mürdüm renkler, bordo tonları, vizon rengi de kullanılabilir.
  • Kullanacağınız farların çok tozutup göz altına döküleceğinden endişeleniyorsanız 2 alternatifiniz var. 1. si öncelikle göz makyajınızı yapıp sonra cilt makyajınıza geçebilirsiniz. 2. olarak ise göz makyajınızı yaparken göz altınıza bolca transparan pudra uygulayıp dağıtmadan bırakabilirsiniz. Bu sayede göz altınıza dökülen koyu farı pudra ile birlikte süpürebilirsiniz.
  • Fırça seçimi çok önemli. Karıştırma fırçası ile hem ara tonları uygulayabilir hem de tüm renkleri birbirine karıştırıp güzel, dumanlı bir geçiş yapabilirsiniz. Koyu tonlar içinse kısa ve sık kıllı bir far fırçası tercih ederseniz en koyu tonları bile fazla tozutmadan uygulayabilirsiniz.
  • Dumanlı göz makyajının en önemli püf noktası keskin hatların ve sert çizgilerin olmamasıdır. Bunun yerine yumuşak geçişlerin olduğu bir dağılım olmalıdır.
  • Yanlış yapıldığında sizi yorgun gösterebilir.
  • Eyeliner yerine siyah göz kalemi tercih etmeniz dumanlı etkiyi yaratacaktır.
  • Eğer dumanlı göz makyajınızda siyah tonlarını kullandıysanız ruj seçiminizde koyu renklerden uzak durmanızı, bunun yerine nude tonlar tercih etmenizi öneririm. Ancak daha natural tonlar ile çok koyu olmayan bir smoky göz makyajı uyguladıysanız kırmızı, bordo, mor gibi koyu renk rujları tercih edebilirsiniz.
  • Kullandığınız farların mat olması smoky göz makyajı için daha uygundur ancak ince ışıltıları olan farları da tercih edebilirsiniz...
  • Smoky göz makyajı diğer göz makyajları gibi kuyruktan göz pınarına doğru, koyudan açığa geçiş şeklinde uygulanmaz. kirpik diplerinde kaşa doğru koyudan açığa bir geçiş yapılarak uygulanır.
İlk adım göz kapağınıza far bazı uygulamak olmalı... Far bazının 1 dakika kadar kurumasını bekledikten sonra sıcak, ara bir ton ile far uygulamaya başlıyoruz. Bu ton mürdüm, bordo, bakır gibi tonlar olabilir. Bu tonu kirpik diplerimizden başlayıp kaşa doğru, kaşkemiğine kadar çıkarıyoruz.

Sonraki adımda farı 1 ton koyulaştırıp örneğin koyu kızıl kahverengi ile yine kirpik diplerinden başlayıp katlanma çizgisinde bitiriyoruz. Sonrasında da farı yine 1 ton daha koyulaştırıp, örneğin mat siyah renk bir farı sadece kirpik diplerine uyguluyoruz.

Karıştırma fırçası ile renkler arasındaki keskin geçişleri yumuşatıyoruz.

Sonraki aşamda göz kalemini kirpik diplerimize uygulayıp dağıtıyoruz.

Eğer gözleriniz küçükse; göz altınıza kirpiklerininizin dışında kahverengi bir kalem uygulayıp dağıtabilir, içine de ten rengi kalem sürebilirsiniz.

Eğer gözleriniz iriyse gözlerinizin içine siyah kalem uygulayıp dışına da kahverengi bir kalem sürüp dağıtabilirsiniz. Göz altına uyguladığınız kalemi göz kapağınızda kullandığınız sıcak ton bir far ile sabitleyebilirsiniz.

Göz pınarınıza ve kaş kemiğinize highligter uygulayıp, kirpiklerinize yoğun gösteren bir maskara sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz.