TUĞÇE YILDIZ MAKEUP ARTİST • ANKARA • 0312 963 1343

Günlük Makyaj Tüyoları

Daily Makeup Tips

Günlük makyajınızı yapmadan önce mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici krem uygulayın.

Nemlendiriciden hemen sonra makyaja geçmeyin, 15-20 dk kadar cildinizin kremi emmesini bekleyin.
 
Yaz aylarında daha ince yapılı, yüksek güneş koruyucu özelliğe sahip nemlendiriciler tercih edin. Eğer kuru bir cilde sahipseniz, kış aylarında ilave E vitamini takviyeleri kullanın.

Günlük makyajda cildin hafif bir kapatıcılığa sahip olması, makyajınızın gün içinde size ağırlık yapmayacak bir yoğunluğa sahip olması, sizi rahatsız etmemesi gerekir. Bu sebeple fondoten olarak BB krem formunda sade cilt renginizi hafif bir düzenleyiciye sahip bir ürün tercih edebilirsiniz. Ya da su bazlı ince yapılı bir fondoten kullanabilirsiniz.

Fondoteni tüm yüze ve kalın bir tabaka halinde kullanmaktansa, sadece kapanmasını istediğiniz sorunlu bölgelere ve T bölgenize az miktarda uygulayıp, dağıtabilirsiniz. Olabildiğince az ürün alıp güzel dağıtarak hem cilt tonunuzdaki eşitsizlikleri giderebilir hem de doğal, canlı, parlak bir cilt görünümü yakalayabilirsiniz.
 
Fondoteni göz altınıza sürmemelisiniz. Yapısı itibariyle göz altınızda birikebilir, çizgilere dolabilir. Fondoten renginizin de sarı alt tonlu olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer pembe alt tonlu bir fondoten seçerseniz gün içinde daha da kırmızı bir görünüme kavuşacaktır. Fondoten rengini seçerken, fondoteni kolunuzda ya da elinizde değil boynunuzda denemelisiniz. Boynunuza sürüp dağıttığınızda fondoten rengi cildinizle eşitleniyor ve kayboluyorsa doğru renk seçmişsiniz demektir.

Kapatıcıyı elmacık kemiklerinize doğru inen büyük bir üçgen şeklinde uygulamalısınız. Böylece göz altınızdaki şişlikler veya çukurlukların görünümü hafifleyecektir. Eğer tam tersi sadece çukurluk ve şişliklere uygulayıp bırakırsanız, üçgen şeklinde aşağıya doğru inerek dağıtmazsanız şişlik veya çukurluklar daha çok belirginleşir. Yine çok fazla ürün almadan ve güzel dağıtarak uygularsanız gün içinde birikme yapmayacaktır.

Göz altınıza hafif pembe alt tonlu bir kapatıcı tercih etmelisiniz. Böylelikle göz altınızdaki morluğu, koyulukları dengeler, aydınlık bir göz altına sahip olabilirsiniz. Yapı olarak da ihtiyacınız olan kapatıcılıkta bir ürün tercih etmelisiniz. Eğer yoğun bir kapatıcılık istemiyorsanız, daha likit ve ince ürünler seçmelisiniz.

Eğer daha uzun süre dayanan ve daha mat bir görünüm istiyorsanız pudra kullanmalısınız. Pudrayı tüm cildinize değil, sadece göz altınıza kapatıcıyı sabitlemek ve birikmesini önlemek için ince yapılı bir şekilde sürebilirsiniz. Ayrıca T bölgenize de uygulayarak gün içinde parlamayı önleyebilirsiniz. Pudrayı tüm yüze ve kalın bir şekilde uygularsanız hem cildinizin nefes almasına engel olur hem de günlük makyaj için çok ağır, yoğun, kalıp gibi duran bir görünüme sahip olursunuz.
 
Günlük makyaj için tercihinizi, cildinizin nefes almasını sağlayan mineralli toz pudralardan yana kullanın. Rengini ya fondoteniniz ile aynı renk ya da transparan seçebilirsiniz.

Günlük makyajınızda tüm yüze kontür yapmanızı önermem. Sadece elmacık kemiklerinizin altına uygulayabilir, elmacık kemiklerinizi daha belirgin hale getirebilirsiniz.

Kontür yapmak için bronz mat pudralar tercih ederseniz kontürü uygulamanız ve dağıtmanız kolay olacaktır. Sıcak alt tonlu bir bronzluk sizi daha canlı gösterecektir. Eğer soğuk alt tonlu bir bronzluk seçerseniz solgun görünürsünüz.

Günlük göz makyajınız için sadece 1 açık ve 1 orta ton far kullanmanız yeterli olacaktır. Seçeceğiniz orta tonun sıcak alt tonlu olmasına dikkat edin. Gün içinde sizin yorgun görünmenize engel olacak, daha canlı bakışlara sahip olmanızı sağlayacaktır. Orta ton bir far yerine allığınızı ya da bronz pudranızı da kullanabilirsiniz. Kaş kemiğinizin hemen altına yuvarlak hareketlerle, bir karıştırma fırçası ile sürebilir, yay hareketi ile de yumuşak ve doğal bir geçiş yaratabilirsiniz. Doğal sıcak kahve tonları, şeftali, bakır tonları, kızıl kahveler, gül kurusu renklerini tercih edebilirsiniz. Uzunu süre dayanması için eğer far ıslak kullanılabilen bir farsa fırçayı ıslatıp öyle uygulayabilirsiniz. Ya da öncesinde bir far bazı kullanabilirsiniz.

Eğer günlük makyajınızda far bazı kullanıyorsanız, ürün silikon içerdiği için her gün kullanmamaya dikkat edin. Far bazı yerine göz alt kapatıcınızı göz kapağınıza ince bir şekilde sürüp pudra ya da ten rengi bir farla sabitleyebilir, sonra orta ton farınızı sürebilirsiniz.

Açık renk far olarak da şampanya renkleri, ten renkleri, dore ya da gümüş tonlar, pudra renkleri kullanabilirsiniz. Göz pınarınıza ve kaş altınıza uygulabilirsiniz. Eğer olgun bir cilde sahipseniz simli, ışıltılı farlar yerine mat ürünler tercih edin. Böylece kırışıklıklarınız daha az belli olacaktır.

Eyeliner ya da göz kalemi ile bakışlarınızı daha anlamlı hale getirebilir, göz makyajınızı vurgulayabilirsiniz. Günlük makyaj için uzun kuyruklu, kalın eyelinerdan ziyade kirpik diplerinize uygulayacağınız kısa kuyruklu ve ince eyeliner kullanmalısınız. Eyeliner yerine göz kalemi de uygulayabilir, göz kalemini bir fırça yardımıyla dağıtıp aha buğulu bakışlar ve daha doğal bir göz makyajına sahip olabilirsiniz.

Kirpiklerinizi yoğun gösteren ve bakışlarınızı daha anlamlı hale getirecek bir maskara ile göz makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Maskara uygularken maskarayı aynaya doğru döndürerek tüm kirpiklerinizi kavramasını sağlayabilir, kirpiklerin birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.

Gözlerinizdeki ifadeyi ortaya çıkarmak için kaşlarınızı şekillendirmeyi unutmayın. Bunun için bir kaş kalemi ya da kaş farı ile kaştaki boşlukları, kılın çıkış yönüne doğru doğal bir şekilde doldurabilir, kaş rimeli ile de sabitleyebilirsiniz.

Ruj kullanmadan önce rujunuza yakın ton bir dudak kalemi ile dudağınızı çerçevelerseniz rujun dudak hattınızın dışına dağılmasını önlersiniz. Dudağınızın tamamına rujdan önce uygulayacağınız kalem, rujun daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Günlük makyajda ruj renginizin çok iddialı olmamasına dikkat edin. Çok soluk olmayan pembe ya da şeftali alt tonlu nude tonlar, doğal şeftali renkleri, gül kurusu renkleri tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz rengin göz makyajınızla uyumlu olmasına dikkat edin. Örneğin göz makyajınızda kızıl kahve bir ton kullandıysanız ruj olarak da yine kızıl alt tonlu bir renk tercih etmelisiniz.

Allığı sadece elmacık kemiklerinize yuvarlak hareketlerle, az miktarda uygulayın ve dağıtın. Seçeceğiniz rengin makyajın geri kalanı ile uyumlu olmasına dikkat edin. Örneğin şeftali tonlarında bir far ve ruj uyguladıysanız allık olarak da yine şeftali tonları tercih etmelisiniz.  (*Eğer gözenekleriniz, çizgileriniz belirginse, mat allık tercih edin. Çünkü simler ışıltılar gözeneklerinizi daha belirgin hale getirecektir)

Son olarak da allığın hemen üzerine uyguladığınız doğal ışıltılı bir aydınlatıcı ile elmacık kemiklerinizi daha belirgin bir hale getirebilir, yüzünüzü daha canlı ve ışıltılı gösterebilirsiniz. (*Eğer gözenekleriniz, çizgileriniz belirginse aydınlatıcı kullanmayın. Çünkü aydınlatıcı onları daha belirgin hale getirecektir.)