TUĞÇE YILDIZ MAKEUP ARTİST • ANKARA • 0312 963 1343

2024 Gelin Makyajı Trendleri

Glowy Görünüm: 2024 gelin makyajlarında bu sene doğal ve zarif görünümler vurgulanacak. Işıltılı ama doğal, parlak cilt görünümü  ön planda olacak. Nemlendirici bazlar, cilt tonunu düzeltmek için ince yapılı ıslak bitişli fondötenler, doğal bitişli allıklar ve hafif aydınlatıcılar uygulanarak sağlıklı bir cilt görünümü elde etmek mümkün.

Pastel Tonlar: Pastel renkler, parıltılı farlar, metalik ışıltılar 2024 yılı göz makyajlarında romantik görünümü destekleyecek.

Balletcore güzelliği diye adlandırılan balenin incelik ve zerafetini yansıtan pudra pembe tonlarda monocromatik bir görünümü gelin makyajlarında da sıkça göreceğiz. Bu görünümü pastel pembe ve gümüş parıltılarla destekleyen toz farlar, krem pembe allıklar ve soft pembe rujlar tamamlayacak. 
Pastel tonlarda yumuşak ve narin renklerin, zarif detayların olduğu bu görünüm gelinlere çok yakışacak.

Gölgeli Dudaklar: Bunun için dudağının dış çerçevesinin belirgin olduğu, dudak içine doğru açık tonların uygulandığı, dudakta ombre bir görünümün en son uygulanan gloss ile tamamlandığı gölgeli dudaklar dudaklar boyut ve derinlik katıyor. Özellikle nude tonlarda gölgeli dudaklar, doğal ve çekici bir görünüm sağlıyor.

Renkli Eyeliner: Cesur görünümler için ise gelin makyajlarında renkli eyeliner kullanımına sıkça rastlayacağız. Renkli eyeliner, gelin makyajına dinamizm ve kişilik katmak isteyen gelinlerin tercihi olacak.

Doğal Kaşlar: Bu yıl, belirgin ancak doğal görünümlü kaşlar yine ön plana çıkıyor. Kaşları aşırı doldurmak yerine, kaş tüylerinin doğal yapısını koruyarak şekillendirip elde edilen bu teknik hem flörtöz hem de doğal bir görünüm yaratıyor.

Sürdürülebilir Makyaj: Çevre dostu makyaj ürünleri ve uygulamaları, 2024‘te de trend olacak. Vegan, organik ve cruelty-free makyaj ürünlerinin tercih edildiği ve minimal içeriklere sahip ürünler popülerliğini koruyacak.